2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğçalışmaebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil konum önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve meslek kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Panik kolu olmalıdır: Evgin çıkış bapları, ürkü koluna sahip olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve hafif bir şekilde açılmasını esenlar ve insanoğluın evgin durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın çabucak da kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile ilgili tatbikatlarda bapnın nite açıldığını anlatmak gerekir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve hizmetı dahil başlamak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Birkötü yangın bapsı modelinin mahal aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, süsleyici yangın bapları, ölçünlü yangın bapları kadar modeller de bulunuyor.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen dokumalabilmekle yanında daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye nedeni mahal yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. yangın kapısı Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara isabetli şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın bapsı, dışarı doğruca açılacak şekilde kullanılır.

Yangına dayanıklı evgin çıkış kapıları, standart baplara bakarak henüz pahalı olur. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den mirlayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında duman ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısı tuzakırken nazarıitibar etmeniz müstelzim en önemli ayrıntı GOXU markası altında bizim yöreımızdan üretilen baplar kabilinden birinci sınıf ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page